Historie - GRØFTEN

Smag en bid af Danmark

Mange gæster er ikke klar over, at Grøften faktisk hænger sammen med Pantomimeteatret. Inde bagved finder man den oprindelige Teatercafé, og her kan man se spor fra en svunden tid. Smukke sminkeborde med det traditionelle lys omkring indikerer, at her sad skuespillerne fra Pantomimeteatret i sin tid og klargjorde sig til forestillingen. Det er også her, man finder datidens indgangsparti til det, vi i dag kalder Grøften.

Stamgæst Inspirerede
tilblivelsen af TinTin

Eventyreren Palle Huld var i tidligere tider stamgæst i Grøften. Palle Hulds beretninger fra hans spændende jordomrejse på kun 44 dage i 1928, menes af mange at danne grundlag for skabningen af den populære belgiske tegneseriefigur Tintin.

Ny ejer har tidligere
drevet Restaurant Fænøsund

Jacob Elkjær, som er den nye restauratør i Restaurant Grøften, har tidligere drevet Restaurant Fænøsund i Middelfart. Restaurant Fænøsund er, ligesom Grøften, forbundet med noget historisk og mange traditioner. Et gammelt badehotel fra en svunden tid, som er placeret ned til det lille fiskerleje Teglgård. Her har Jacob haft sin daglige gang i 16 år.

Luftskipper Lauritz
Johansen har sat sine spor

De karakteristiske og smukke luftballoner, som pynter og lyser op i Grøften, skal ses som en hyldest til den tidligere restauratør i Grøften, nemlig luftskipper Lauritz Johansen. Han huserede i Grøften i starten af 1900-tallet, og var med til at tegne stedet til det, som Grøften er i dag.